Trasy a cesty > Detail trasy
TRASY A CESTY
Hledej
v oblasti
   Vycházkový okruh kolem Bunče
Editovat/změnit trasu  Vytisknout stránku 
Oblast: Zdounecko
Info o trase
Typ trasy: Turistická Délka trasy: 9 km
Obtížnost: středně obtížná Převýšení: 
Místa, objekty (zastávky) na trase
 Č.  Místo (zastávka)  Nadm. výška
1  Bunč    Červená turistická značka Zelená turistická značka Žlutá turistická značka Modrá turistická značka  544 m n.m.
2  Brdo    Červená turistická značka Zelená turistická značka  586,7 m n.m.
3  Roštínská kaple    Zelená turistická značka Žlutá turistická značka  350 m.n.m.
4  Bunč    Červená turistická značka Zelená turistická značka Žlutá turistická značka Modrá turistická značka  544 m n.m.
       Z Bunče vykročíme po červené značce hraniční hřebenovou lesní cestou směrem na Brdo. Je to pohodlná lesní cesta, po deštích blátivá. Asi 1 km chůze od Bunče se po naší levé straně objevuje mohutné skalisko Vylízaná skála (528,5 m n m.). Bude-li hezky, určitě nás tato skála zláká. Opustíme značenou turistickou cestu, zdoláme mladý lesík a nejbezpečnější cestou můžeme na skálu vystoupit. Bude to sice malé, ale přece jenom dobrodružství. Po prohlídce se musíme vrátit na značenou cestu a pokračujeme ve směru na Brdo. Asi 2 km pochodu od Bunče budeme mít po pravé ruce krátký hřeben Malého Brda (556 m n m.). Tento výrazný hřeben je mimo značku. Odbočení se nám vyplatí. Odměnou je nádherný výhled do kroměřížské kotliny. Na turistické křižovatce pod Brdem červená značka pro nás končí. Dále budeme pokračovat po zelené, ale ještě před tím si vystoupíme na nedaleký chřibský vrchol Brdo (587 m n m.). Zde můžeme navštívit nově vybudovanou rozhledu, která nám nabídne překrásný výhled do širého okolí. Vrátíme se zpět na turistickou křižovatku a po zelené značce sestupujeme do údolí roštínským polesím k našemu cíli: Roštínské kapli. Kaplička byla postavena v roce 1907 a je od Roštína vzdálena 1,5 km. Od Roštínské kaple se orientujeme žlutou turistickou značkou, která nás přivede zpět na Bunč, významné rekreační a turistické středisko. Náš vycházkový okruh se uzavřel.
Chřiby-průvodce.cz - portál turistické oblasti Chřiby